HemBehandlingar

Kärl

Behandling av kärl med IPL

Ytliga blodkärl kan göra att du får vidgade kapillärer, kärlnystan, röd näsa och diffus rodnad. Med IPL behandlar vi effektivt kärl, så att de blir mindre synliga och du får uppleva en jämnare hudton som är mindre röd.

Ytliga blodkärl på näsa, kinder och hals samt ”röd näsa”, grovporighet och rodnader efter akne eller rosacea är ofta kosmetiskt störande. Ytliga blodkärl och hudrodnad är vanligare hos väderbitna personer som har utsatt sig för sol, kyla eller blåst och hos personer med hudsjukdomen rosacea.

IPL-behandling är en ljusbehandling som används för att ta bort ytliga blodkärl i ansiktet. IPL står för intensivt pulserat ljus.

IPL-behandling används även för hudföryngring där ljuset verkar på djupet i huden och ökar elasticitet och spänst genom att stimulera till nybildning av kollagen.

Behandlingen

Under behandlingen läggs en kall gel på huden och en ljuspuls med synligt och infrarött ljus överförs via en glasprisma och omvandlas till värme som gör att kärlen drar ihop sig. Ljuspulsen vid IPL-behandling kan kännas som en liten snärt i huden. Man får inga sår av behandlingen utan endast en lätt rodnad och värme i huden.

Resultat

Resultatet efter varje behandling är individuellt. Det sker en gradvis reduktion av rodnad och brustna kärl. Huden kommer också att överlag kännas mjukare och får mer lyster efter din behandling.

Vilka områden kan behandlas?
Vad sker efter behandlingen?
Hur många behandlingar behövs?