HemBehandlingar

Pigment

Behandling av pigment med IPL

Fläckar så som pigmentfläckar och solfläckar är ofta kosmetiskt störande och önskvärt att ta bort. Med IPL behandlar vi effektivt pigment, så att de blir mindre synliga och du får uppleva en jämnare hudton.

Fläckar i ansiktet och på kroppen uppstår lätt genetiskt eller på grund av solen. De kan även uppstå på grund av hormoner eller medicin, till exempel i samband med en graviditet. Solfläckar är ofarliga, men det finns en risk att de kan förknippas med hudförändringar som kan vara farliga. Därför är det viktigt att du får en konsultation på en läkarledd hudmottagning, som hos oss, innan din behandling.

IPL-behandling är en ljusbehandling som används för att ta bort ytliga pigment i ansiktet. IPL står för intensivt pulserat ljus.

IPL-behandling används även för hudföryngring där ljuset verkar på djupet i huden och ökar elasticitet och spänst genom att stimulera till nybildning av kollagen.

Behandlingen

Under behandlingen läggs en kall gel på huden och en ljuspuls med synligt och infrarött ljus överförs via en glasprisma och omvandlas till värme som gör att pigmenten bleknar. Ljuspulsen vid IPL-behandling kan kännas som en liten snärt i huden. Man får inga sår av behandlingen utan endast en lätt rodnad och värme i huden.

Resultat

Resultatet efter varje behandling är individuellt. Det sker en gradvis reduktion av synliga pigment. Huden kommer också att överlag kännas mjukare och får mer lyster efter din behandling.

Vilka områden kan behandlas?
Vad sker efter behandlingen?
Hur många behandlingar behövs?