Beautiful woman with long eyelashes, beautiful make-up and thick eyebrows. Beautiful blue eyes close up. Looking at the camera. Cosmetology concept

ÖGONPLASTIK

Önskar du ibland att du såg mindre trött ut? Flyter sminket ut istället för att sitta på plats? Begränsar huden runt ögonen rentav ditt synfält? Har du störande påsar under ögonen? Ögonplastik kan intressera dig som vill återskapa ett piggare uttryck runt ögonen.

Beautiful woman with long eyelashes, beautiful make-up and thick eyebrows. Beautiful blue eyes close up. Looking at the camera. Cosmetology concept

Priser

Övre ögonlocksplastik: 20.000kr
Nedre ögonlocksplastik: 22.000kr
Övre och nedre ögonlocksplastik: 37.000kr

Ögonbrynslyft: 20.000 kr

Övre & nedre ögonlock & ögonbrynslyft: 50.000kr

Konsultation med plastikkirurg: 500kr

Konsultation

När du bokar tid för en konsultation är det viktigt att du tänker genom vad du vill uppnå. Vid konsultation stämmer vi av dina förutsättningar och lägger en realistisk plan. I priset ingår operation och kontroller tills allt är läkt.

Inför operation

Vid konsultation inför ögonplastik utvärderas anledningarna till förändringarna. Sitter ögonbrynen på plats eller tynger de ner ögonlocken? Har huden töjts ut och ligger dubbelt, kanske ända ut till fransarna? Buktar fettkuddarna fram? Dessa faktorer behöver tas hänsyn till för att planera rätt åtgärd.

Hur går det till?

Ögonlocksplastik;
Vid en ögonlocksplastik avlägsnas överskottshud för att återfå ett piggare utseende och en förbättrad form. Underliggande vävnad stramas upp och läggs tillrätta så att anatomin återställs och det gäller både övre som nedre ögonlock. Ärren läggs i de naturliga vecken och blir efter läkning närmast osynliga. Ingreppet är så gott som smärtfritt och görs i lokalbedövning.

Ögonbrynslyft;
Vid ett ögonbrynslyft avlägsnas en hudstrimma ovanför ögonbrynen och då kan ögonbrynets form och placering formges exakt. Vid operationen uppstår ett litet ärr som läggs i ögonbrynets övre kant.

Ingreppen är så gott som smärtfria och görs i lokalbedövning.

Vad händer efteråt?

Efter operationen får du vila en stund med kyla på ögonen och det fortsätter du med hemma i 1-2dagar för att motverka smärta och svullnad. Blåmärken är sällsynta. Efter läkning (5-7 dagar) avlägsnas stygnen och ögonlocken blir betydligt slätare. Du får en piggare blick och lättare att öppna ögonen så att synfältet förbättras. Operationens resultat kan bestå i många år; det individuella åldrandet som sådant påverkas inte av operationen.

Dr. Carolin Freccero

Dr Carolin Freccero är specialist i plastikkirurgi sedan 2006. Hon har över 20 års erfarenhet av ögonlocksoperationer. Därtill har hon haft fleråriga uppdrag som klinikchef och studierektor.

Carolins inställning är att vårda, bevara och förädla. I konsultation med henne kan du känna dig trygg att få en bedömning av dina förutsättningar och önskemål som ger dig ett bra beslutsunderlag inför en operation. Oavsett om det rör sig om medfödda eller nytillkomna förändringar så får du en kunnig bedömning och förslag för möjlig åtgärd.