HemBehandlingar

Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik

Önskar du ibland att du såg mindre trött ut? Flyter sminket ut istället för att sitta på plats? Begränsar huden runt ögonen rentav ditt synfält? Har du störande påsar under ögonen? Ögonplastik kan intressera dig som vill återskapa ett piggare uttryck runt ögonen.

I takt med att vi blir äldre blir elasticiteten i huden sämre, vilket kan leda till ett hudöverskott. När elasticiteten blir sämre buktar fettet som omger ögat ut och kan orsaka ett mer stängt och trött intryck. Utseendet på de övre ögonlocken har också ett samband med överskottshuden i pannan, som kan orsaka sänkta ögonbryn.

Även för yngre personer händer det att övre ögonlocken blir tunga eller hängande. Det beror då oftast på ärftlighet. Även här är ögonlocksoperation en möjlighet för att skapa ett piggare utseende.

Få ett piggare och mer vaket intryck med ögonlocksplastik.

Konsultation

När du bokar tid för en konsultation är det viktigt att du tänker genom vad du vill uppnå. Vid konsultation stämmer vi av dina förutsättningar och lägger en realistisk plan. I priset ingår operation och kontroller tills allt är läkt.

Inför operationen

Vid konsultation inför ögonplastik utvärderas anledningarna till förändringarna. Sitter ögonbrynen på plats eller tynger de ner ögonlocken? Har huden töjts ut och ligger dubbelt, kanske ända ut till fransarna? Buktar fettkuddarna fram? Dessa faktorer behöver tas hänsyn till för att planera rätt åtgärd.

Operationen

Ögonlocksplastik;
Vid en ögonlocksplastik avlägsnas överskottshud för att återfå ett piggare utseende och en förbättrad form. Underliggande vävnad stramas upp och läggs tillrätta så att anatomin återställs och det gäller både övre som nedre ögonlock. Ärren läggs i de naturliga vecken och blir efter läkning närmast osynliga. Ingreppet är så gott som smärtfritt och görs i lokalbedövning.

Ögonbrynslyft;
Vid ett ögonbrynslyft avlägsnas en hudstrimma ovanför ögonbrynen och då kan ögonbrynets form och placering formges exakt. Vid operationen uppstår ett litet ärr som läggs i ögonbrynets övre kant.

Ingreppen är så gott som smärtfria och görs i lokalbedövning.

Dr. Carolin Freccero

Dr Carolin Freccero är specialist i plastikkirurgi sedan 2006. Hon har över 20 års erfarenhet av ögonlocksoperationer. Därtill har hon haft fleråriga uppdrag som klinikchef och studierektor.

Carolins inställning är att vårda, bevara och förädla. I konsultation med henne kan du känna dig trygg att få en bedömning av dina förutsättningar och önskemål som ger dig ett bra beslutsunderlag inför en operation. Oavsett om det rör sig om medfödda eller nytillkomna förändringar så får du en kunnig bedömning och förslag för möjlig åtgärd.

Vad sker efter operationen?
Priser
Ögonlocksoperation (muskeluttänjning) 15.000kr
Ögonlocksoperation (ptos) 28.000kr
Övre ögonlocksoperation (överskottshud) 23.000kr
Nedre ögonlocksoperation 27.000kr
Övre och nedre ögonlocksoperation 48.000kr
Ögonbrynslyft 20.000kr
Ögonbrynslyft och övre ögonlocksoperation 35.000kr
Ögonbrynslyft och nedre ögonlocksoperation 43.000kr
Ögonbrynslyft, övre och nedre ögonlocksoperation 53.000kr
Konsultation med plastikkirurg 500kr
Boka konsultation
Alla behandlingar